Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria se pregătește să ridice noi garduri la frontieră

gard

Guvernul ungar îsi mentine intentia de a construi noi garduri de sârma ghimpata la granite pentru a opri patrunderea imigrantilor ilegali, un decret semnat luni seara de premierul Viktor Orban cerând ministrilor apararii si de interne sa pregateasca ridicarea acestor garduri, fara sa indice însa si amplasamentul lor, transmite agentia EFE.

Potrivit presei, înca un gard ar putea fi ridicat în provincia Zala, situata la frontiera Ungariei cu Croatia si Slovenia, zona pe unde în ultima saptamâna au intrat mii de migranti în fiecare zi venind dinspre Croatia. Lungimea sectorului de granita croato-ungara în provincia Zala este de 42 de kilometri, dar râul Mura separa cele doua tari pe o portiune de 24 de kilometri, formând o bariera naturala.

În decretul semnat de Orban se mai ordona provinciilor unde a fost declarata 'starea de criza din cauza imigratiei masive' sa pregateasca 'închiderea temporara a frontierei'.

Guvernul de la Budapesta a declarat starea de criza în provinciile Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya, Vas, Somogy si Zala, toate aflate la granita cu Serbia sau Croatia. Frontiera cu Serbia este deja complet închisa cu un gard de sârma ghimpata, fapt care a determinat migrantii sa-si modifice traseul catre vestul Europei prin Croatia, astfel ca Budapesta a ridicat înca un gard pe o portiune de 41 de kilometri la granita croata.

Totusi, în ultimele zile peste 20.000 de migranti au fost directionati de autoritatile croate catre granita cu Ungaria, de unde au fost preluati de mijloace de transport puse la dispozitie de guvernul ungar si condusi mai departe catre frontiera austriaca. Dar politia maghiara a anuntat ca numai în cursul zilei de luni a interceptat 5.530 de migranti care au patruns ilegal pe teritoriul Ungariei.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.