Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria se pregătește temenic pentru al doilea val al pandemiei - Au fost comandate deja milioane de doze dintr-un potențial vaccin

coronavirus vaccin

Ungaria a comandat deja 5 milioane de doze de vaccin în cadrul planului Uniunii Europene privind asigurarea de potenţiale vaccinuri anti-COVID-19 pentru statele membre, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, în cadrul interviului său săptămânal radiodifuzat, transmit Reuters şi MTI potrivit Agerpres.

Orban a menţionat că Ungaria a făcut schimbările necesare în sectorul sanitar pentru a creşte şansele unei "apărări aproape perfecte împotriva pandemiei" în cazul unui al doilea val, subliniind că i-a dat instrucţiuni clare ministrului responsabil cu sănătatea să furnizeze o opinie profesională precisă cu privire la primul vaccin anticoronavirus ce urmează să fie lansat.

Premierul ungar a făcut apel pe de altă parte la persoanele care manifestă simptome de COVID-19 să se autoizoleze, subliniind că nicio formă de apărare împotriva virusului nu poate avea succes fără participarea benevolă a publicului.

Calitatea răspunsului unei ţări la virus ţine nu atât de măsurile luate de guvern, cât de nivelul de inteligenţă al ţării, a comentat Orban.

În acelaşi timp, el a explicat că, până la identificarea purtătorilor virusului, toţi migranţii ilegali care intră în ţară trebuie trataţi ca potenţială sursă de infecţie, deşi ar fi greşit ca "toţi migranţii să fie prezentaţi ca bombe biologice". Totuşi, "unii chiar asta sunt", a adăugat premierul ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.