Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria ştie cum să rezolve criza migranţilor: 'Doar aşa putem stabiliza Balcanii'

ungaria ue steag

Cea mai bună cale de a stabiliza statele din Balcanii de Vest este aceea de a le oferi perspectiva integrării euro-atlantice, a declarat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto în cadrul unei conferinţe NATO la Budapesta, relatează MTI.

Ministrul a felicitat NATO pentru că 'a avut în cele din urmă curajul' de a invita Muntenegru să se alăture alianţei, subliniind că în actuala ordine mondială în care NATO se confruntă cu numeroase provocări de securitate, Alianţa Nord-Atlantică trebuie nu doar să susţină, ci să şi grăbească extinderea. NATO va deveni mai puternică prin extindere şi credibilitatea acesteia depinde în mare măsură de angajamentul său de a accepta noi state membre, a spus Szijjarto. În calitate de susţinător ferm al extinderii NATO, Ungaria a sprijinit invitaţia Muntenegrului şi va ajuta această ţară se pregătească pentru aderarea sa deplină. În plus, Ungaria doreşte ca Macedonia, Georgia şi Bosnia-Herţegovina să primească cât mai curând invitaţia de a se alătura alianţei, a mai spus el.

Ungaria 's-a obişnuit cu instabilitate şi provocări' în vecinătatea sa şi simte diferenţa dacă există stabilitate şi pace în regiune, a spus el. Szijjarto a lăudat ţările din vestul Balcanilor pentru decizia lor 'înţeleaptă şi corectă' de a-şi apăra frontierele şi preveni astfel migraţia ilegală. Acest pas, a spus el, a contribuit în mare măsură la securitatea europeană care a fost erodată considerabil prin sosirea a mii de migranţi ilegali zilnic.

Răspunzând unei întrebări cu privire la situaţia actuală a Ungariei privind criza migranţilor, ministrul a declarat că guvernul monitorizează presiunea migratorie de la sud şi urmăreşte modificările rutelor migranţilor. Guvernul a făcut deja pregătirile pentru a începe construirea unui gard la graniţa Ungariei cu România în cazul în care migranţii îşi modifică ruta în UE, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.