Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria trage frâna de mână! Budapesta vrea să blocheze sancțiunile împotriva petrolului rusesc: 'Nu vom sprijini niciodată extinderea sancțiunilor!'

rusia ungaria

Șeful biroului premierului ungar, Gergel Gulyash, a declarat că Budapesta se va opune oricărei propuneri europene care ar duce la o restricție a importurilor de energie din Rusia.

Contrar informațiilor potrivit cărora Austria, Slovacia și Ungaria au fost de acord să-și retragă dreptul de veto asupra introducerii unui embargo asupra importului de petrol rusesc, șeful biroului Guvernului ungar, Gergel Gulyash, spune exact contrariul, potrivit Bloomberg.

Potrivit acestuia, Ungaria intenționează să blocheze orice încercare de a impune un embargo asupra importului de petrol rusesc în UE: "Am clarificat faptul că nu vom sprijini niciodată extinderea sancțiunilor Uniunii Europene asupra energiei rusești", a declarat Gulyash, potrivit sursei citate. "Deoarece astfel de decizii au nevoie de unanimitate, nu are sens ca Comisia Europeană să propună sancțiuni privind gazele naturale și țițeiul", a spus el.

Federația Rusă a încetat să furnizeze gaze Bulgariei și Poloniei, care au refuzat să plătească pentru energie în ruble. Și alte țări din UE au refuzat. Reamintim, de asemenea, că, potrivit agenției ZDF, Austria, Slovacia și Ungaria și-au retras dreptul de veto asupra introducerii unui embargo asupra petrolului împotriva Federației Ruse. Se pare că informațiile referitoare la Ungaria nu sunt confirmate, arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.