Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria va înăspri măsurile privind imigranții

imigranti

Guvernul de la Budapesta va elabora un nou proiect legislativ care va oferi si o bariera juridica pentru granitele Ungariei, dupa bariera fizica reprezentata de zidul construit la frontiera cu Serbia, a anuntat marti Robert Repassy, secretar de stat în Ministerul Justitiei ungar, transmite MTI.

Într-o interventie la canalul public de televiziune M1, Repassy a precizat ca în actualul Cod Penal vor fi incluse pedepse mai dure împotriva traficantilor de persoane, iar procedurile de gestionare a imigrantilor vor deveni mai rapide si mai eficiente.

La rândul sau, Bence Tuzson, purtator de cuvânt al grupului parlamentar al partidului FIDESZ, a afirmat ca noua lege se va concentra pe includerea intrarii ilegale pe teritoriul ungar si distrugerea gardului de la frontiera în categoria faptelor penale. ''De asemenea, vor exista pedepse mai mari pentru traficul de persoane'', a subliniat Tuzson.

Luni seara, în Ungaria au intrat o mie dintre cei 7.000 de imigranti ajunsi în Serbia în weekend-ul trecut dupa ce traversasera Macedonia.

Numerosi imigranti care au trecut frontiera dupa ora 17:00 GMT au declarat ca au venit direct de la frontiera Macedoniei cu Grecia. Ei intentioneaza sa ajunga în Europa Occidentala si în tarile scandinave.

Imigrantii, dintre care multi sunt sirieni, au intrat în Ungaria cu doar câteva zile înainte ca autoritatile ungare sa termine instalarea barierei destinate sa împiedice sosirea imigrantilor, anuntata pentru 31 august de guvernul de la Budapesta. Acest gard este prevazut sa se întinda de-a lungul celor 175 km ai frontierei sârbo-ungare.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.