Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria va intensifica vaccinarea pentru a combate al treilea val de COVID-19

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că sistemul de sănătate al Ungariei va rezista presiunii în creştere exercitată de valul trei al pandemiei de COVID-19, pentru că va intensifica procesul de vaccinare cu noi tranşe de doze de vaccin, informează Reuters potrivit Agerpres.

Câteva ţări central-europene luptă să-şi menţină serviciile de sănătate pe linia de plutire în condiţiile în care pandemia de coronavirus se răspândeşte rapid pe teritoriul lor, iar Slovacia a cerut ajutorul partenerilor din UE.

"Ne aflăm într-un moment periculos", a avertizat Orban, care le-a cerut cetăţenilor să se înregistreze pentru vaccinare. "După aceea, dacă putem combate al treilea val, putem redeschide ţara", a adăugat el.

În condiţiile în care joi au avut loc livrări importante de doze de vaccin chinezesc şi rusesc care să ajute la efortul de vaccinare, Budapesta speră să imunizeze 1,2 milioane de persoane până la începutul lui martie şi 2,5 milioane dintre cei 10 milioane de cetăţeni ai săi până la începutul lui aprilie, a declarat Viktor Orban la radioul public.

Guvernul de la Budapesta a anunţat că Ungaria va lansa un paşaport de vaccinare în următoarele săptămâni, însă detaliile legate de un astfel de demers sunt încă neclare, scrie Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.