Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria ironizează Europa, după ce a anunțat că vrea mai mult gaz din Rusia: 'Voalul va cădea, iar regele este gol!' - VIDEO

peter szijjarto

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a vorbit despre securitatea energetică și a subliniat că Guvernul de la Budapesta nu cunoaște niciun compromis în acest domeniu. Șeful diplomației maghiare a reiterat că nu există niciun obiectiv politic internațional care să prevaleze asupra responsabilității pentru aprovizionarea țării sale.

„Toate iluziile pe care le-a făcut jumătatea de vest a Europei în ceea ce privește aprovizionarea cu energie pur și simplu nu pot fi susținute cu apropierea iernii (...) Mai devreme sau mai târziu, voalul va cădea, iar regele este gol! Sau există încălzire, sau nu există", a punctat șeful diplomației maghiare, în contextul în care a anunțat și faptul că vrea să majoreze livrările de gaz de la Gazprom, din Rusia. Oficialul consideră că înlocuirea importurilor rusești nu este posibilă pe termen scurt sau mediu.

„Fie că ne place, fie că nu, vom continua discuţiile cu ruşii privind majorarea livrărilor de gaze către Ungaria. Există o ofertă de creştere a aprovizionării, vom ajunge la un acord cu Gazprom în următoarele zile şi vom semna un acord prin care vor fi majorate livrările zilnice", a declarat Szijjarto.

Vezi și: Interesul poartă fesul! Ungaria vrea majorarea livrărilor de gaze de la Gazprom: 'Fie că ne place, fie că nu, vom continua discuţiile cu ruşii!'

„Nu vom tolera în viitor dacă un reprezentant al altei țări crede că vine aici să ne învețe un tip de viață mai bun sau diferit.

În ultimii ani, munca noastră a trebuit să se facă într-o situație dificilă, deoarece strategia noastră guvernamentală este fundamental în contradicție cu mainstream-ul liberal internațional. Prin urmare, în mod evident, nu putem spera la har și sprijin în această dimensiune. Nu vrem, nu avem nevoie de ea.

S-a dovedit că pozițiile și deciziile noastre, care au fost atacate la nivel internațional, au fost pozițiile corecte și deciziile corecte", a conchis Peter Szijjarto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.