Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria vrea să îşi adapteze politica externă la noua ordine mondială

Russian Prime Minister Vladimir Putin meets with Hungarian Prime Minister Viktor Orban

Politica externa a Ungariei ar trebui sa se adapteze la noua ordine mondiala si sa o înteleaga, însa, în acelasi timp, Ungaria ar trebui sa urmareasca o politica independenta, a declarat luni premierul Viktor Orban, în cadrul unei reuniuni extraordinare cu ambasadorii ungari, relateaza MTI.

Adresându-se corpului diplomatic ungar, seful guvernului de la Budapesta a afirmat ca urmarirea unei politici externe independente poate fi uneori 'inconfortabila', însa ei (ambasadorii) ar trebui sa se obisnuiasca.
Viktor Orban le-a spus ambasadorilor ca Ungaria face parte din Vest si nu exista niciun motiv pentru a se crea o opozitie între integrarea occidentala si deschidere catre est sau sud. 'Cea mai evidenta parte a integrarii occidentale în prezent este de a fi membru al coalitiilor militare occidentale', a mai spus el, adaugând ca o propunere va fi prezentata în parlamentul ungar privind integrarea tarii într-o coalitie a statelor occidentale în lupta împotriva gruparii jihadiste Statul Islamic.
În ceea ce priveste cooperarea în Europa centrala, Orban a afirmat ca aceasta 'comunitate de destine' este aproape la fel de importanta pentru Ungaria ca propriile interesele nationale. Cu toate acestea, a subliniat el, în centrul politicii externe a Ungariei ramâne înca interesul national ungar.
Orban a afirmat totodata ca deschiderea Ungariei catre Est a avut loc, iar 'poarta este acum deschisa', însa a sosit momentul ca tara sa sa se orienteze si spre tari din Sud, America Latina si Africa. În opinia sa, daca Africa reuseste sa se stabilizeze, atunci acest lucru va oferi oportunitati importante pentru economia globala. Programul din acest an al politicii externe ungare se concentreaza în primul rând pe Asia, însa ministrul de externe s-a angajat deja catre o mai mare deschidere catre Sud, a mai spus Viktor Orban.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.