Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungurii iau cu asalt România după o decizie a Guvernului Ponta

ungaria-romania

O decizie a Guvernului Ponta şi o situaţia din Ungaria au făcut ca numeroşi locuitori din ţara vecină să ia cu asalt centrele comerciale din vestul României, mai ales în zilele de weekend.

Unele magazine îi întâmpină pe clienţii de peste graniţă cu mesaj în limba maghiară: "Udvozoljuk uzletunkben" – "Bine aţi venit în magazinul nostru".

În parcările marilor centre comerciale din Arad pot fi observate maşini cu numere de Ungaria. Cei mai mulţi vin din localităţile apropiate de graniţa cu România, iar motivele pentru care fac acest lucru sunt două. Pe de o parte, scăderea TVA la alimente, iar pe de alta faptul că în ţara vecină magazinele sunt închise duminica.

"La noi, Guvernul a interzis ca magazilele să mai fie deschise duminica, iar asta ne-a încurcat foarte mult. Unii nu avem timp să mergem la cumpărături în cursul săptămânii şi făceam asta doar în zilele libere. Acum preferăm să venim în România o dată pe săptămână şi să cumpărăm alimente de bază. Unele sunt mai ieftine ca la noi", a spus una dintre cliente, care a venit cu familia din localitatea Kevermes, potrivit adevarul.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.