Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungurii se apropie pe autostradă tot mai mult de România. Doar ce au inaugurat un nou tronson, aproape de Oradea

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam autostrada urabana A3

În timp ce în judeţul Bihor tronsonul din Autostrada Transilvania zace în uitare de aproape 10 ani, vecinii unguri se apropie la doar 20 kilometri de graniţă cu propria şosea de mare viteză, informează ebihoreanul.ro

Joi, s-a inaugurat o nouă porţiune lungă de 40 kilometri care leagă oraşul Berettyóújfalu de Debreţin, scurtând practic distanţa dintre Oradea şi autostrada M3 către Budapesta.

Citește și: Criză fără precedent în SUA - Reprezentantul SUA în coaliţia anti-ISIS a demisionat, din cauza lui Donald Trump

Guvernul maghiar a reușit să construiască în doar un an și jumătate mai bine de 23 kilometri de autostradă. Concret, autoritățile ungare au inaugurat, joi, ultimul tronson al autostrăzii M35 ce leagă, de la nord la sud, viitoarea autostradă M4 spre Budapesta de cea existentă M3, care uneşte Debreţinul de capitala Ungariei, plus primii 4,5 kilometri din autostrada M4, care se va uni cu viitoarea autostradă Transilvania.

Potrivit sursei citate, Guvernul de la Budapesta are un program de dezvoltare întins pe o perioadă de opt ani prin care își propune să finalizeze 2.500 kilometri de autostradă. În prezent sunt construiți 1.600 kilometri, iar alți 980 de kilometri sunt în lucru sau în faza de proiectare. În România, pe tronsonul din judeţul Bihor care se va lega cu şoseaua de mare vitează din Ungaria abia s-a semnat contractul pentru o porţiune de 5,35 de kilometri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.