Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNICEF: Aproape un milion de copii, 'grav afectati' în urma cutremurului devastator din Nepal

cutremur nepal

Aproape un milion de copii au fost 'grav afectati' în urma cutremurului devastator din Nepal în care si-au pierdut viata peste 3.200 de persoane, a declarat un purtator de cuvânt al UNICEF (Fondul Natiunilor pentru Copii), în timp ce echipele de interventie continua operatiunile în zona dezastrului, relateaza luni DPA.

UNICEF a anuntat ca echipele de interventie sunt preocupate de riscul aparitiei unor boli infectioase si al contaminarii apei, în contextul în care sute de mii de nepalezi dorm în corturi sau în aer liber.

''Ceea ce stim acum este ca sunt aproape un milion de copii grav afectati. Cea mai mare preocupare a noastra pentru ei în acest moment este accesul la apa potabila si la conditii salubre, stim ca resursele de apa si alimente sunt în curs de epuizare', a declarat Christopher Tidey, specialist în comunicare al UNICEF.

În total 3.218 persoane si-au pierdut viata si cel putin 6.500 au fost ranite în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,9 grade produs sâmbata în Nepal, a declarat un oficial al politiei. Este cel mai grav seism produs în aceasta tara din 1934, când 8.500 de oameni si-au pierdut viata într-un cutremur.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.