Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit, cele mai bune rezultate după 2007

www.zf.ro

UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, a înregistrat în primul trimestru cele mai bune rezultate după 2007, depăşind aşteptările analiştilor, şi a anunţat că va reduce creditele neperformante mai repede decât a anticipat, transmite Reuters, potrivit news.ro.

După TVR, BUBUIE și Radioul Public: jurnaliștii cer DEMISIA lui Georgică Severin

Banca a obţinut un profit net de 1,1 miliarde de euro în perioada ianuarie-martie, peste estimarea medie a analiştilor, de 766 de milioane de euro.

Veniturile au urcat cu 4% faţă de trimestrul precedent, la 5,1 miliarde de euro, susţinute de comisioane, în timp ce venitul net din dobânzi a scăzut uşor.

Creditele reevaluate în sens negativ au scăzut peste aşteptări faţă de anul precedent, la 496 milioane de euro. Totodată, banca a redus costurile peste aşteptări în primul trimestru.

UniCredit a intrat într-un proces de restructurare după angajarea francezului Jean Pierre Mustier ca director general, în 2016. Banca a atras anul trecut 13 miliarde de euro, într-una dintre cele mai mari majorări de capital din Europa, pentru finanţarea restructurării.

Banca intenţionează să vândă în acest an împrumuturi neperformante în valoare de 4 miliarde de euro, după un acord major de vânzare a unui portofoliu de credite de 16 miliarde de euro în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.