Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit NU va mai finanța extracţia de cărbune destinat producţiei de energie, începând din 2023

investenergy.ro
carbune

Grupul bancar italian UniCredit, prezent şi pe piaţa din România, a promis marţi că până în 2023 va pune capăt finanţării pentru proiectele de extracţie de cărbune destinate producţiei de energie, alăturându-se altor firme din sectorul financiar care vor să îşi îmbunătăţească politicile în domeniul sustenabilităţii, transmite Reuters.

Băncile din întreaga lume au început să fie supuse la presiuni din partea investitorilor, organismelor de reglementare şi activiştilor de mediu pentru a facilita tranziţia spre o economie cu emisii reduse de carbon. Sunt vizate în special finanţările pentru proiectele din domeniul petrolului, gazelor naturale şi cărbunelui după ce oamenii de ştiinţă au cerut reducerea dependenţei de combustibilii fosili pentru a evita o încălzire dezastruoasă a climei.

Marţi, cu ocazia prezentării noii sale politici în domeniul sustenabilităţii, UniCredit a subliniat că îşi va majora cu 25% expunerea pe sectorul energiilor regenerabile, până la peste nouă miliarde de euro în 2023. În schimb, vor fi excluse noi proiecte în domeniul extracţiei de cărbune destinat producţiei de energie precum şi pentru termocentrale pe bază de cărbune.

Citește și: Banca Centrală: 'Europa trebuie să se retragă din schemele globale de plată cu cardul'

Directorul general de la UniCredit, Jean Pierre Mustier, a precizat că până în 2023 banca va elimina toate sticlele de plastic de unică folosinţă din clădirile sale. Tot până la acea dată, UniCredit vrea ca toată energia electrică pentru birourile sale din Italia, Germania şi Austria să provină din surse regenerabile, în creştere faţă de 78% anul trecut.

"Desigur, dacă firmele petroliere ar dispărea acum am avea o problemă...Trebuie de asemenea să finanţăm tranziţia", a spus Mustier.

În luna septembrie a acestui an, mai multe bănci ale căror active sunt echivalente cu o treime din industria bancară globală, au adoptat noile "principii bancare responsabile" pentru combaterea schimbărilor climatice, susţinute de ONU. La acel moment, UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, nu se număra printre băncile din grup dar era pe punctul de a se alătura.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.