Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit va reevalua remuneraţia CEO-ului Andrea Orcel înaintea adunării generale din 2023

unicredit

UniCredit va reevalua remuneraţia CEO-ului Andrea Orcel înaintea adunării generale din 2023, pentru a vedea dacă rezultatele obţinute de a doua cea mai mare bancă din Italia în perioada 2021-2022 justifică o creştere, potrivit unui document publicat pe site-ul său, transmite Reuters.

Preşedintele UniCredit, Pier Carlo Padoan, a declarat într-un comentariu trimis prin e-mail vineri seara că comitetul pentru remunerare al băncii va face o recomandare consiliului de administraţie cu privire la salariul CEO-ului ”incluzând opiniile investitorilor şi ale părţilor interesate mai largi”, adăugând că CEO-ul însuşi nu a cerut o mărire de salariu, scrie news.ro.

Cel mai recent raport referitor la remunerare al UniCredit a remarcat că structura actuală de remunerare a CEO-ului şi un plafon de reglementare - care plafonează salariul variabil la dublul sumei fixe - au împiedicat banca să recompenseze supraperformanţa atunci când obiectivele au fost depăşite.

”Consiliul de administraţie a examinat pachetul salarial al lui Orcel în lumina performanţei importante atinse în 2021 sub conducerea sa”, se arată în raport.

”Orcel a indicat separat... el preferă să-şi păstreze salariul fix neschimbat şi să aibă salariul variabil strâns legat de obiectivele de performanţă. Consiliul este de acord... şi va reevalua salariul Orcel înainte de adunarea generală a acţionarilor din 2023, în lumina rezultatelor şi progreselor înregistrate în 2021 şi 2022”, a adăugat raportul.

Fostul şef al departamentului de investiţii al UBS a venit la UniCredit în aprilie 2021, promiţând să inverseze o fază de ”restrângere activă” sub conducerea fostului CEO Jean Pierre Mustier, reticent la risc.

Orcel redresează banca din punct de vedere comercial, dar până acum nu a reuşit, ca şi predecesorul său, să încheie un acord de fuziune şi achiziţie.

După ce a renunţat la preluarea propusă a băncii mai mici Monte dei Paschi, Orcel s-a angajat să returneze investitorilor peste 16 miliarde de euro în dividende şi răscumpărări, până în 2024.

El a susţinut că banca ar putea atinge obiectivul de distribuţie chiar şi într-o recesiune severă după războiul din Ucraina şi criza energetică, care au determinat autorităţile de supraveghere bancară să solicite prudenţă.

La sosirea sa la UniCredit, Orcel a evitat cu stricteţe o revoltă a acţionarilor legată de salariului său, care este dublu faţă de cel al lui Mustier, în timp ce firmele de consiliere pentru investitori şi-au exprimat din nou îngrijorarea, în martie, cu privire la salariul său.

Salariile anuale de până la 7,5 milioane de euro fac din Orcel unul dintre cei mai bine plătiţi directori de bănci din Europa, spun analiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.