Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unifarm dezvoltă un departament care vine în contact cu fiecare dintre managerii de spitale, dar și cu asociațiile de pacienți

Ro Health Review
adrian ionek

Compania națională Unifarm dezvoltă, din acest an, un departament special care vine în contact cu fiecare dintre managerii de spitale din fiecare zonă a țării, dar și cu asociațiile de pacienți, cu care a fost deschisă o linie directă de comunicare. Este anunțul făcut de Adrian Ionel, director Unifarm, la prima ediție a Forumului Național al Spitalelor.

Compania a luat această decizie pentru a monitoriza mai bine ce se întâmplă pe piață, necesitățile pacienților, dar și ale sistemului medical românesc. Astfel, Unifarm își propune să amelioreze situația aprovizionării cu medicamente, “uneori extrem de deficitare”, a explicat Adrian Ionel.

Directorul Unifarm a subliniat că, în situații extreme, se fac eforturi colosale pentru a aduce medicamente la timp. Dar aceste “hei-rupisme ne costă foarte mult și, ceea ce mult mai trist, uneori ne pot costa viața pacientului”, a avertizat el. În aceste condiții, a făcut apel la predictibilitate în sistemul medical.

Directorul Unifarm a identificat o serie de probleme ce duc la discontinuitate. “Una dintre ele ar fi faptul că interesul comercial al producătorilor pe anumite produse, ieftine ca și costuri, îi fac pe aceștia să se retragă din țară – din păcate cu nerespectarea legii de multe ori”, a subliniat Adrian Ionel. Mai exact, ei nu respectă termenul impus de lege de a asigura încă un an de zile medicația pentru pacienții din toate spitalele.

Vina aparține, pe de o parte, producătorilor, iar pe de alta a sistemului medical, pentru că nu monitorizează piața și ce fac acești producători.

O altă cauză o reprezintă problemele inerente, cum ar fi problemele de fabricație. În acest moment Unifarm este cel care trebuie să acționeze în timp record pentru a aduce medicamentele necesare de la producător la pacient.

Sursa: Ro Health Review

___

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.