Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unii părinți se revoltă împotriva sindicaliștilor din educație: 'Aţi primit ce aţi solicitat! Nu ştiţi să negociaţi, o faceţi în forţă, neprincipial'

edupedu.ro
marius-nistor-sindicate-educatie

Preşedintele Federaţiei Naţionale din a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache, se adresează greviştilor din educaţie, într-o postare pe Facebook, spunându-le că toţi vrem să avem profesori mulţumiţi şi demni, dar nu pe spatele copiilor. „Aţi primit ce aţi solicitat la prima întâlnire”, le transmite el sindicaliştilor. Cristache le răspunde celor care spun că toţi părinţi vor amânarea examenelor sau repetarea anului.

”Răspund celor care spun că toţi părinţi vor amânarea examenelor sau repetarea anului. Sunt zeci/sute de mesaje primite. Sunt oameni care nu au timp să incite, care nu pierd timpul pe Facebook, care nu sunt selectaţi la emisiuni. Cei care, cel puţin la nivel declarativ, spuneţi că doriţi chiar şi amânarea anului şcolar, vă recomand ca... în semn de solidaritate cu profesorii... să vă lăsaţi "repetenţi" copiii un an de zile. Să vedem câţi elevi vă vor asculta. Vă hrăniţi cu manipulări? Chiar vreţi să vă cred că sunteţi în stare să pierdeţi un an din viaţa copiilor?”, scrie Cristache.

El afirmă că ”în acest moment, copiii devin monedă de negociere, e foarte uşor de văzut”.

Mesaj pentru cadrele didactice

Cristache are un mesaj şi pentru cadrele didactice: ”Nimeni nu spune că salarizarea dvs. este una corespunzătoare. Nimeni! Cu toţii vrem să avem profesori mulţumiţi şi demni, dar nu pe spatele copiilor noştri. Referitor la cererile sindicatelor. Domnilor/doamnelor... aţi primit ce aţi solicitat la prima întâlnire. Vreţi să ne minţim? Că nu vă mulţumeşte, că nu mai aveţi încredere... e cu totul altceva”

El le spune sindicaliştilor că nu ştiu să negocieze, o fac în forţă şi neprincipial.

Iulian Cristache are şi un Post Scriptum. ”Lăsaţi aici numele şi prenumele, mă refer la cei care vreţi "repetenţia". Vreţi? Verificăm după ce greva încetează”.

Mesajul lui Iulian Cristache, aproape identic cu al președintelui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, aflat la Bulboaca (R.Moldova), că profesorii nu mai au de ce să continue greva, după ce Guvernul a adoptat joi o Ordonanță de Urgență în care li se garantează atât o grilă de salarizare care începe de la salariul mediu pe economie cât și majorări salariale până când se implementează noua grilă.

„Grava a durat un pic mult si se pune intrebarea cine negociaza pentru dascali, fiindca liderii de sindicat tot vin si tot pleaca, ei sunt in fel de interfata. Este extrem de greu de imaginat cum poate functiona o negociere pe aceasta baza, de aceea premierul a hotarat foarte corect sa dea aceasta OUG indiferent de cum se negociaza

Eu sper ca oamenii sa se intoarca marti la scoala pentru ca nu mai au pentru ce sa faca greva. Eu cred ca foarte multi dascali se vor intoarce pur si simplu la scoala si bine fac.

Cum indrazneste cineva sa puna in dificultate examenele generale? Guvernul le-a dat tot ce au cerut si acum continua greva si daca liderii de sindicat nu se inteleg intre ei, dascalii vor intelege foarte bine acest semnal” - Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.