Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unităţile de învăţământ din municipiul Bistriţa primesc aproximativ 780.000 lei pentru achitarea facturilor de utilităţi

ebsilon.org
educatie invatamant scoala

Unităţile de învăţământ din municipiul Bistriţa primesc o suplimentare de buget de aproximativ 780.000 de lei pentru a-şi achita facturile la utilităţi scadente, în vederea evitării deconectării serviciilor de furnizare a gazelor naturale şi a energiei electrice, potrivit proiectului de rectificare votat joi în şedinţa ordinară a Consiliului Local.

Cheltuielile secţiunii de funcţionare la capitolul "Învăţământ" au fost majorate cu 1,466 milioane de lei, din care 777.000 lei pentru cheltuielile cu utilităţile ale unităţilor şcolare din sistemul preuniversitar şi 565.000 lei pentru finanţarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii pentru creşe, potrivit Agerpres.ro.

Parte din aceste cheltuieli vor fi acoperite prin majorarea veniturilor secţiunii de funcţionare cu suma de 903.000 lei, din care 895.000 lei au rezultat din majorarea taxei pentru masa copiilor, plătită de părinţi.

Consilierii municipali au aprobat, în cadrul aceluiaşi proiect de rectificare bugetară, majorarea cheltuielilor privind datoria publică şi împrumuturi cu suma de 1,1 milioane de lei, pentru plata dobânzilor la creditele noi contractate de municipiul Bistriţa, dar şi ca urmare a creşterii dobânzii de referinţă ROBOR de la 3,02%, la începutul anului, până la 7,21% în prezent.

La această dată, cheltuielile bugetului general al municipiului Bistriţa sunt mai mari cu circa 50 milioane de lei faţă de veniturile estimate, ajungând la peste 465 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.