Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană: Acord convenit asupra bugetului Uniunii pe 2020, cu o creştere a fondurilor destinate combaterii încălzirii globale

incalzirea globala

Statele membre şi Parlamentul European au reuşit să ajungă luni seara la un acord privind un buget de 168.7 miliarde de euro pentru anul 2020, a anunţat într-un comunicat Grupul Partidului Popular European (PPE), informează marţi AFP.

"Avem un acord", a confirmat pe Twitter şi preşedinţia finlandeză a Consiliului UE.

Parlamentul European a obţinut din partea statelor membre o creştere a bugetului cu 850 de milioane de euro faţă de propunerea Comisiei Europene, pentru a finanţa combaterea încălzirii globale, digitalizarea şi programele Erasmus + pentru tineri, a mai anunţat PPE.

"Am consolidat liniile bugetare pentru climă cu o jumătate de miliard de euro prin această propunere", a precizat deputata europeană PPE Monika Hohlmeier, negociatoare din partea Parlamentului European pentru bugetul pe 2020.

"Grupul PPE a reuşit de asemenea să negocieze o finanţare suplimentară pentru digitalizare, de pe urma căreia cetăţenii europeni din toate ţările UE vor beneficia prin locuri de muncă competitive, o sănătate mai bună şi servicii mai bune", a adăugat Monika Hohlmeier.

Acordul aduce şi "un sprijin crescut pentru tineri prin creşterea bugetului dedicat programelor Erasmus+ şi DiscoverEU", a mai precizat eurodeputata PPE.

"Cu mai mulţi bani pentru priorităţile noastre - o creştere globală de 850 milioane de euro pentru climă, digitalizare şi tineri - bugetul pe 2020 este un succes pentru Grupul PPE", a punctat Hohlmeier.

A fost nevoie de trei săptămâni de negocieri dificile pentru a se ajunge la acest acord. Negocierile bugetului pe 2020 oferă indicii despre poziţia statelor membre cu privire la negocierile în curs ale bugetului multianual al UE pentru perioada 2021-2027.

Acordul asupra bugetului pe 2020, convenit luni, aduce nivelul total al angajamentelor Uniunii la 168.7 miliarde de euro, iar nivelul plăţilor la 153.5 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.