Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană aplică noi sancţiuni cu scopul de a destabiliza alianța Rusia-Belarus

sanctiuni

Uniunea Europeană aplică noi sancţiuni cu scopul de a destabiliza alianța Rusia-Belarus

Uniunea Europeană a decis să-l pedepsească pe principalul aliat al Mosvovei în război şi a interzis exportul de arme de foc și muniție în Belarus, precum și de produse și tehnologii care contribuie la perfecţionarea militară și tehnologică. De asemenea, a impus sancțiuni împotriva a 41 de persoane și entități care au comis abuzuri continue împotriva drepturilor omului, relatează Euronews citat de Rador.

Aşa cum a anunțat pe site-ul său Comisia Europeană, Consiliul European a adoptat o serie de măsuri restrictive suplimentare ''ca răspuns la implicarea Belarusului în agresiune'' și pentru a preveni ca sancţiunile împotriva Rusiei să fie eludate prin intermediul țării aliate.

Măsurile extind interdicția de a exporta către Belarus ''o serie de bunuri și tehnologii extrem de sensibile care contribuie la dezvoltarea militară și tehnologică a Belarusului'', explică executivul european. ''Consiliul impune şi o interdicție suplimentară asupra exportului de arme de foc și muniții, precum și de bunuri și tehnologii adecvate pentru a fi utilizate în industria aviației și spațiale''.

În plus, Consiliul European a inclus în mod oficial 38 de noi persoane și trei entități din Belarus pe lista neagră europeană pentru implicarea directă în ''războiul ilegal'' al Rusiei împotriva Ucrainei și pentru ''abuzurile continue comise împotriva drepturilor omului'' de către guvernul de la Minsk.

''Am adoptat noi sancțiuni ca răspuns la încălcările continue, sistematice, pe scară largă și grave ale drepturilor omului și la represiunea brutală împotriva tuturor segmentelor societății belaruse de către regimul ilegitim al lui Lukașenko'', a subliniat Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii, Josep Borrell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.