Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană continuă să sprijine Republica Moldova. Chișinăul va primi radare, dintr-un pachet mai amplu de sprijin al Bruxelles-ului

hotnews.ro
radar militar

În curând Republica Moldova va achiziționa radare cu sprijinul Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Oficialul a menționat că actualele sisteme de radiolocație ale țării sunt vechi și trebuiau înlocuite.

„Sisteme de monitorizare a spațiului, de radiolocației, adică radare, și sunt de la Uniunea Europeană. Totodată, vor fi folosite resursele bugetul național pentru achiziții în acest an”, a declarat ministrul Apărării, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

Uniunea Europeană oferă Republicii Moldova 20 de milioane de euro pentru achiziția de radare, parte a unui nou sistem de apărare antiaeriană. Banii provin dintr-un pachet mai amplu de sprijin acordat prin intermediul inițiativei europene „Facilitate pentru pace”.

Suma totală de care va beneficia Chișinăul se ridică la 40 de milioane de euro, decizie aprobată în luna aprilie de Consiliul Miniștrilor de Externe ai comunității europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.