Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană nu are temeri legate de apropiata vizită a preşedintelui rus Vladimir Putin la Belgrad, consideră premierul sărb Ana Brnabic

BBC.com
Vladimir Putin, tânăr ofițer KGB.

Uniunea Europeană nu are temeri legate de apropiata vizită a preşedintelui rus Vladimir Putin la Belgrad şi, pentru Serbia, este important să aibă relaţii bune cu toate ţările, a declarat miercuri premierul sârb Ana Brnabic, informează Tanjug preluată de Agerpres.

Brnabic a afirmat că în timpul vizitei efectuate marţi la sediul din Strasbourg al Parlamentului European a avut mai multe întrevederi, inclusiv cu raportorul David McAllister, una dintre temele discuţiilor fiind vizita pe care Vladimir Putin o efectuează la Belgrad pe 17 ianuarie.

''Cred că UE nu are niciun fel de temeri faţă de această vizită. Ei (UE) ştiu că tradiţional noi avem relaţii strânse cu Rusia şi, de asemenea, aceste relaţii nu sunt tradiţional strânse doar în termeni de cultură, ci este vorba şi de relaţiile economice'', a spus şefa guvernului de la Belgrad.

Potrivit acesteia, un rezultat al acestei vizite a liderului rus la Belgrad va fi reprezentat de ''livrări de gaz mai sigure pentru Serbia''.

Pe de altă parte, preşedintele sârb Aleksandar Vucic a apreciat, într-un interviu pentru agenţia de presă rusă TASS, că Serbia este un partener de încredere al Rusiei.

''Cred acest lucru şi nu mint, poate cuiva nu îi place ce spun, dar cred că suntem un partener de încredere al Rusiei. Când îi spun 'da' preşedintelui Putin, vom face lucrul respectiv. Şi atunci când spun la Washington şi Bruxelles că nu am impus şi nu vom impune sancţiuni Rusiei - acest lucru este adevărat şi corect'', a accentuat şeful statului sârb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.