Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană nu recunoaște rezultatul alegerilor din Belarus și anunță sancțiuni pentru regim

Unimedia
proteste Minsk Belarus

Uniunea Europeană consideră că alegerile prezidenţiale din Belarus au fost fraudate şi urmează să anunţe sancţiunile pe care le va impune ţării ca urmare a scrutinului şi a comportamentului pe care autorităţile l-au avut faţă de protestatari.

Vezi și: Studiul care dă peste cap încă o 'reușită' atribuită lui Cristofor Columb

„UE nu acceptă rezultatele alegerilor. Lucrăm pentru a stabili sancţiunile pentru cei responsabili de violenţă şi fraudare”, a confirmat şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell.

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, a anunţat vineri că blocul comunitar refuză să recunoască rezultatele alegerilor prezidenţiale din Belarus, în urma cărora preşedintele Alexander Lukaşenko a fost reales pentru un al şaselea mandat.

După o întâlnire a Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, Borrell a scris pe Twitter: "UE nu acceptă rezultatele alegerilor. Începem discuţiile pentru sancţionarea celor responsabili de violenţă şi fraudare".

Cei 27 de miniştri de externe ai UE au încheiat un consens potrivit căruia alegerile din Belarus „au fost fraudate”, potrivit ministrului slovac de externe, Ivan Korcok. La rândul său, ministrul polonez, Jacek Czaputowicz a declarat că „nu putem ignora faptele fraudei electorale şi utilizarea forţei”.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut „sancţiuni suplimentare împotriva celor care au încălcat valorile democratice sau au abuzat de drepturile omului” în Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.