Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană NU va impune noi sancţiuni Rusiei

Miniştrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene, reuniţi luni la Luxemburg în cadrul Consiliului Afacerilor Externe (CAE) pentru a analiza mai ales situaţia din Siria, nu au în vedere adoptarea de sancţiuni contra Rusiei, aliată a regimului Bashar al-Assad, a anunţat şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini, potrivit AFP.

''Am văzut că acest subiect a fost mult evocat în presă, dar nu în reuniunile noastre. În niciuna dintre ele chestiunea nu a fost ridicată nici măcar de un singur stat membru'', a afirmat Mogherini, la sosirea la reuniunea CAE de la Luxemburg, conform agerpres.

Citeşte şi: Noul premier din Muntenegru promite că ţara sa va rămâne pe drumul spre NATO şi UE

Ea nu a exclus totuşi examinarea posibilităţii impunerii unor sancţiuni suplimentare regimului de la Damasc.

În cursul reuniunii CAE, ''vom examina toate opţiunile care permit exercitarea de presiuni şi mai mari asupra regimului Bashar al-Assad, dar şi asupra aliaţilor săi'', a declarat, la rândul său, ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault.

Federica Mogherini a ţinut să sublinieze că UE dispune de ''multe alte instrumente'' în afara sancţiunilor. Ea a insistat pe necesitatea unei soluţii politice la criza din Siria şi pe accesul liber al convoaielor umanitare la victime.

Citeşte şi: Atac cu bombă într-o televiziune publică. Un bărbat s-a aruncat în aer

Alep, al doilea oraş din Siria şi miză majoră a conflictului, este divizat din 2012 între cartierele din est, aflate în mâinile celor care se opun preşedintelui Bashar al-Assad, şi cartierele din vest, aflate sub controlul regimului.

Cartierele rebele şi cei circa 250.000 de locuitori ai acestora sunt supuşi din 22 septembrie unei serii întregi de bombardamente aeriene întreprinse de regimul de la Damasc şi aliatul său rus. În ultimele 24 de ore, cel mai sângeros bombardament a lovit în noaptea de duminică spre luni cartierul rebelilor Qaterji, unde raiduri ruse au făcut 17 morţi, potrivit directorului Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman.

Putin explică răcirea relaţiilor cu SUA: 'Totul a început în fosta Iugoslavie'

Războiul din Siria a făcut în jur de 300.000 de morţi de la declanşarea sa, în martie 2011, după reprimarea brutală de către regimul Al-Assad a manifestaţiilor prodemocraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.