Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană, prima reacție în cazul SCANDALULUI URIAȘ din Republica Moldova: Solicităm calm și reținere! Să respecte statul de drept

rador.ro
republica moldova ue

Uniunea Europeană are o primă reacție, după evenimentele fără precedent din Republica Moldova. Curtea Constituțională a decis dizolvarea Parlamentului. În ciuda deciziei, Maia Sandu a fost aleasă premier și s-a numit un nou guvern și s-a ales și un nou președinte al Parlamentului. Parlamentarii au votat, iar apoi, Curtea Constituțională a anunțat că toate actele sunt neconstituționale.

”Parlamentul Republicii Moldova s-a întâlnit, astăzi, pentru a decide asupra formării unei coaliții guvernamentale.

Ca urmare a deciziilor adoptate de Parlament și în lumina evoluțiilor ulterioare, Uniunea Europeană solicită calm și reținere. Aleșii democrați aleși trebuie să găsească calea de urmat pentru Republica Moldova prin dialog.

Citește și: Surprinzător! Obiectul pe care îl are Liviu Dragnea în celulă deși nu ar trebui

Uniunea Europeană se așteaptă ca Republica Moldova, țară asociată la UE, să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale ambițiosului nostru Acord de Asociere.

Uniunea Europeană își reafirmă angajamentul de a coopera cu Republica Moldova cu privire la un proces de reformă robust pentru țară, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor, asigurarea independenței sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului.

Citește și: Atenție! Noul consilier al lui Dăncilă propune concedieri în sectorul bugetar

Parteneriatul Uniunii Europene cu Republica Moldova se axează pe acordarea de beneficii tangibile cetățenilor Republicii Moldova. În acest spirit, Uniunea Europeană este pregătită să sprijine în continuare reformele care se află în centrul acordului nostru de asociere.”, a precizat Maja Kocijancic, purtător de cuvânt pentru afaceri externe și politica de securitate și Negocieri privind politica europeană de vecinătate și extindere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.