Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană reafirmă caracterul ilegal al coloniilor israeliene din Cisiordania

federica mogherini Facebook
federica mogherini

Uniunea Europeană şi-a reafirmat luni seara poziţia prin care susţine caracterul ilegal al activităţilor israeliene de colonizare a teritoriilor palestiniene ocupate din Cisiordania, care afectează perspectivele unei păci durabile, în contextul în care SUA au anunţat că nu mai consideră că aceste colonii contravin prevederilor dreptului internaţional, transmit Reuters şi dpa preluate de agerpres.

"UE cheamă Israelul să pună capăt tuturor activităţilor de colonizare, conform obligaţiilor sale ca putere ocupantă", a afirmat într-o declaraţie şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini.

Această reacţie survine după ce secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat luni susţinerea SUA pentru dreptul Israelului de a stabili colonii în Cisiordania ocupată, abandonând poziţia adoptată în urmă cu 40 de ani, conform căreia aceste colonii "contravin dreptului internaţional".

"Poziţia UE în privinţa politicii de colonizare israeliană în teritoriile ocupate este clară şi rămâne neschimbată", a subliniat Mogherini.

"Toate activităţile de colonizare sunt ilegale în temeiul dreptului internaţional şi subminează viabilitatea soluţiei celor două state şi perspectiva unei păci durabile, aşa cum este reafirmată de rezoluţia 2334 a Consiliului de Securitate al ONU", a subliniat Federica Mogherini, referindu-se la rezoluţia care a declarat că aceste colonii reprezintă o încălcare a dreptului internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.