Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană se va schimba radical: decizii cu impact major adoptate la București/ DOCUMENT

congres PPE

Congresul PPE, reunit la București, a adoptat manifestul electoral al partidului, iar în acest document figurează o serie de prevederi care vor schimba modul în care funcționează Uniunea Europeană. PPE va schimba total politica de apărare a Uniunii, statele membre urmând a acționa ca un tot unitar. De asemenea, va fi înființat un post de european pentru Securitate și Apărare. De asemenea, va fi înființat un nou portofoliu în Comisia Europeană, un ministru de Externe al UE, care va fi și vicepreședinte al Comisiei.

CONSULTAȚI AICI ÎNTREG MANIFESTUL PPE

”Uniunea Europeană trebuie să își protejeze cetățenii, pentru că nu există libertate fără securitate. Securitatea este una din prioritățile manifestului politic discutat la Congresul Partidului Popular European.

Documentul prevede că PPE susține aderarea completă a României și Bulgariei la spațiul Schengen. PPE propune un proces de regândire a spațiului Schengen și transformarea Frontex într-o adevărată Pază Europeană de Coastă prin triplarea personalului până la 30.000 de angajați.

Războiul din Ucraina este direct legat de securitatea europeană, pentru că ucrainenii, confruntați cu războiul declanșat de Rusia, iși apără independența dar apără și valorile democratice. Vom continua susținerea Ucrainei și vom susține țara să devină membră UE și NATO.

De asemenea, PPE sprijină aderarea Republicii Moldova, Georgiei și țărilor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina și amenințările repetate ale regimului de la Moscova cu arma nucleară ne arată că UE trebuie să ia măsuri defensive.

Ne propunem crearea unei Piețe Unice a Apărării și alocarea în viitorul Cadru Multifinanciar Anual a unor resurse suficiente pentru dezvoltarea unei industrii de apărare performante.

Vrem să înfințăm un post de comisar european pentru Securitate și Apărare, care să coordoneze problemele din domeniu.

Obiectivul pe termen lung este să dezvoltăm o Uniune Europeană a apărării cu forțe europene integrate terestre, maritime, aeriene și cyber.

Abilitatea de a reacționa la evenimente va determina succesul Uniunii Europene. Solicităm renunțarea la principiul unanimității atunci când este vorba de sancționarea regimurilor totalitare și de Piața Unică pentru Apărare. Solicităm ca Înaltul Reprezentant al UE să fie înlocuit cu un ministru de externe ale UE, care să fie vicepreședinte al Comisiei Europene.”, arată un comunicat al PPE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.