Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană: Statele membre au adoptat o declaraţie privind combatere a antisemitismului

antisemitism

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat miercuri o declaraţie ce exprimă "îngrijorarea" faţă de creşterea antisemitismului şi solicită adoptarea de măsuri, în special la nivel european, informează AFP preluat de agerpres.

"Creşterea ameninţărilor la adresa evreilor în Europa, inclusiv reapariţia miturilor conspirative, a expresiilor publice ale antisemitismului, în special în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi creşterea incidentelor antisemite şi a crimelor motivate de ură sunt foarte îngrijorătoare", se arată în declaraţia celor 27 de state membre.

"Lupta împotriva antisemitismului este o problemă transversală ce implică diferite niveluri de guvernare şi politici la nivel local, naţional şi european".

Prin urmare,"lupta împotriva antisemitismului trebuie luată în considerare în mod coerent în măsurile şi deciziile adoptate de instituţiile Uniunii Europene şi, în special, să se reflecte în măsurile prezentate de Uniunea Europeană".

Statele membre amintesc că "orice formă de antisemitism, de intoleranţă sau ură rasistă este incompatibilă cu valorile şi obiectivele Uniunii Europene şi ale statelor sale membre".

Printre măsurile menţionate, aceştia solicită eliminarea rapidă a "discursurilor de ură ilegale şi a conţinutului terorist online", un "răspuns judiciar puternic şi sistematic faţă de actele antisemite" o "educaţie privind Holocaustul, antisemitismul şi viaţa evreilor".

"Împărtăşirea bunelor practici" între statele membre "este, de asemenea, esenţială", consideră autorii declaraţiei.

"Antisemitismul este un fenomen ce afectează întreaga Uniune Europeană. Pentru a-l combate eficient, avem nevoie de un set adecvat de instrumente europene", a subliniat în comunicatul de presă comisarul guvernamental german pentru combaterea antisemitismului, Felix Klein, a cărui ţară deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.