Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' a deschis, în premieră, anul universitar la filiala din Botoşani

uaic.ro
uaic universitatea alexandru ioan cuza

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi a organizat, sâmbătă, în premieră, festivitatea de deschidere a anului universitar la filiala din Botoşani.

La eveniment au luat parte rectorul UAIC, Tudorel Toader, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici, şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Cosmin Andrei, potrivit agerpres.ro.

Rectorul UAIC, Tudorel Toader, a declarat că "înfiinţarea filialei din Botoşani constituie şi o întregire a sistemului de învăţământ", dar şi o formă a universităţii ieşene de "a se apropia de comunitate".

"Noi nu venim cu o ofertă educaţională care să nu aibă impact, să nu aibă priză, să nu aibă cerinţă. Noi vrem să venim în întâmpinarea cerinţelor şi aşteptărilor ale dumneavoastră, ale tinerilor, dar, pe lângă înfiinţarea unor noi specializări, ne vom redimensiona şi cifrele de şcolarizare. Demersul nostru este o formă prin care UAIC Iaşi se apropie de comunitate, este un mijloc prin care facilităm accesul la educaţie al tinerilor care, din motive diferite, nu se pot îndrepta spre marile centre universitare. În acelaşi timp, noi considerăm că înfiinţarea filialei din Botoşani constituie şi o întregire a sistemului de învăţământ", a afirmat Tudorel Toader.

Filiala din Botoşani, care va funcţiona în spaţiile Colegiului Naţional "A. T. Laurian", are înscrişi în anul universitar 2021-2022 un număr de 35 de studenţi, dintre care 25 la cursuri de licenţă şi 10 la cursuri de master.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.