Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Babeș-Bolyai este campioană la competițiile naționale de finanțare a proiectelor de cercetare

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este campioană la competițiile naționale de finanțare a proiectelor de cercetare organizate de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în anul 2020, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al universității, UBB a reuşit cea mai bună performanţă între instituțiile academice și universitare româneşti. Astfel, la nivel național, UBB se clasează pe prima poziție atât în funcție de numărul proiectelor câștigate, 29, cât și din punctul de vedere al valorii cumulate a acestora, aproximativ 7 milioane de euro.

Citește și: Cazul Robert Roșu 2: un alt avocat este trimis de DNA în judecată

UBB a depus și câștigat proiecte în toate ariile majore de cercetare, cea mai bună performanță fiind obținută de cadrele didactice și cercetătorii UBB din domeniul științelor sociale și economice, unde rata de succes a finanțării proiectelor a fost de 45,45%, un număr de 10 dintre cele 22 de proiecte finanțate la nivel național fiind depuse de UBB.

„Această competiţie, la fel ca altele desfăşurate în anul 2020, a reconfirmat poziția de lider a UBB în topul competitivității naționale în ceea ce privește cercetarea științifică fundamentală multi-/inter-/ transdisciplinară și exploratorie”, a declarat Adrian Petrușel, prorectorul UBB pentru cercetare, dezvoltare, inovare și doctorate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.