Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Central Europeană din Budapesta nu mai oferă cursuri pentru refugiaţi

mediafax.ro
cursuri studenti

Universitatea Central Europeană (CEU) din Budapesta, fondată în 1991 de miliardarul american de origine ungară George Soros, a anunţat marţi că îşi suspendă programele de educaţie pentru refugiaţi, din cauza unei noi taxe impuse de guvernul Ungariei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Universitatea oferea module de cursuri create special pentru refugiaţi şi solicitanţii de azil; acestea nu vor fi reluate, iar instituţia nu va mai gestiona nici burse de cercetare în domeniul politicilor de migraţie finanţate de Uniunea Europeană. "Suspendăm aceste programe aşteptând clarificarea situaţiei noastre fiscale şi juridice", se arată într-un comunicat al CEU.

Citește și: Sărbătoare MARE pentru ortodocși: Ce e INTERIZS să faci azi, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

Vineri, în Ungaria a intrat în vigoare o taxă de 25% pentru organizaţiile care "susţin imigrarea". Măsura face parte dintr-un pachet de legi adoptat în iunie de parlamentul de la Budapesta, în cadrul politicii anti-imigraţie a guvernului condus de premierul Viktor Orban, reaminteşte AFP. Legile respective prevăd şi răspunderea penală a organizaţiilor neguvernamentale care ajută migranţii. 

Orban îl consideră pe Soros un promotor al imigraţiei către Uniunea Europeană. Fundaţia pentru o Societate Deschisă a magnatului, care finanţează organizaţii neguvernamentale în întreaga lume, a început în august să îşi transfere activităţile de la Budapesta la Berlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.