Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Columbia organizează festivități de absolvire în funcție de etnie, avere și apartenență sexuală

smartradio.ro
universitatea columbia

O informație publicată pe site-ul Universității din New York a stârnit critici acerbe în presa conservatoare din America. Universitatea Columbia se pregătește să organizeze festivități de absolvire separate, în funcție de originea etnică a studenților sau de alte criterii de identitate. „În onoarea diverselor comunități studențești din Columbia și ca o completare a ceremoniilor de absolvire ale Universității, suntem încântați să oferim și ceremonii multiculturale, pentru a oferi un cadru mai intim studenților noștri care se autoidentifică în moduri diferite”, scrie smartradio.ro.

Studenții sunt invitați să participe la una sau mai multe dintre aceste „sărbători” virtuale organizate prin videoconferință, care vor avea loc duminică, 21 martie.

Potrivit site-ului USA Today, cel puțin patru festivități vor fi diferențiate pe criteriul etnic (nativ, asiatic, latino și black), atracție sexuală (cu o ceremonie rezervată pentru LGBTQ) sau una în funcție de nivelul de avere, deoarece universitatea organizează un eveniment dedicat studenților cu venituri modeste.

Vestea a atras critici. Conservatoarea Candace Owens, potrivit căreia inițiativa „reabilitează segregarea rasială prin disimularea ei într-o politică inclusivă și diversă”.

Inițiativa i-a făcut și pe academicienii europeni să protesteze. Istoricul Éric Anceau, lector la Sorbona, a scris pe contul de Twitter: „Ku Klux Klan a visat, Columbia a făcut!”.

Practica nu este complet nouă: la Universitatea Georgetown, dar și în universitățile din Texas sau Portland, acest tip de eveniment, în conformitate cu o identitate sau logică comunitară, face deja parte din viața studențească.

Conducerea Columbia a spus că ceremoniile multiculturale „sunt deschise tuturor studenților”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.