Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Oradea solicită autorităţilor locale să onoreze memoria scriitorului Mircea Bradu

primaria-oradea

Purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea, jurnalistul Florin Budea, a transmis miercuri o scrisoare deschisă primarului Florin Birta şi consilierilor locali orădeni în care le cere să onoreze memoria scriitorului Mircea Bradu şi să dea numele lui unui brad pe care acesta l-a plantat în Parcul Bălcescu, dar şi aleii principale din parc, conform agerpres.

"Se vor împlini, în curând, 60 de zile de la trecerea în veşnicie a omului de cultură Mircea Bradu. Consider că este momentul cel mai oportun ca întreaga comunitate locală, pe care a iubit-o şi a cinstit-o prin toată munca sa de o viaţă, să facă un pas semnificativ pentru a onora memoria scriitorului orădean", a declarat Florin Budea.

El a amintit faptul, poate puţin cunoscut, că în Parcul Bălcescu - Rhédey, mai exact chiar în inima acestuia, în mijlocul scuarului unde se află şi statuia contelui Rhédey, creşte un brad pe care însuşi Mircea Bradu l-a plantat, în urmă cu două decenii.

"Îndrăznesc să vă propun, pe această cale, să legaţi viaţa acestui arbore de amintirea scriitorului orădean, consacrând în memoria publică faptul că el este bradul lui Mircea Bradu. De asemenea, aş sugera ca aleea parcului, ce porneşte din partea vestică a scuarului, spre bulevardul Decebal, să poarte, de aici înainte, numele lui Mircea Bradu, ca un semn de pios omagiu faţă de memoria celui care a făcut atât de mult pentru cultura şi istoria oraşului nostru," a transmis Florin Budea.

Mircea Bradu (14 ianuarie 1937 - 22 iunie 2021) a fost scriitor, jurnalist, director al Teatrului de stat orădean, dramaturg cunoscut prin piese de inspiraţie istorică, primul primar al municipiului Oradea ales după Revoluţia din 1989, redactor fondator al revistei Familia seria a V-a în 1965, fondator de instituţii mass-media, politician.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.