Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Oxford CONFIRMĂ scenariul NEGRU avansat de șeful Moderna: AstraZeneca anunță VACCIN NOU

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Universitatea Oxford din Marea Britanie a spus marţi că nu există dovezi potrivit cărora vaccinurile nu vor proteja împotriva formelor severe provocate de infectarea cu varianta Omicron, dar că este pregătită să dezvolte rapid o versiune actualizată a vaccinului său realizat în parteneriat cu AstraZeneca dacă va fi necesar, informează Reuters, conform Agerpres.

Citește și: Directorul Moderna DĂ ALERTA: vaccinurile NU DOAR CĂ NU sunt eficiente împotriva Omicron, dar producția de NOI seruri va dura luni de zile

Marţi dimineaţă, directorul companiei farmaceutice Moderna a spus că este puţin probabil ca vaccinurile anti-COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva noii variante, declaraţie care a dus la scăderi ale indicilor pieţele financiare mondiale.

Universitatea Oxford a spus că până în prezent datele referitoare la Omicron sunt limitate şi că va evalua cu atenţie impactul noii variante asupra serurilor sale, în concordanţă cu un comunicat dat publicităţii de AstraZeneca săptămâna trecută. ''În ciuda apariţiei de noi variante pe parcursul anului care a trecut, vaccinurile au continuat să ofere niveluri foarte ridicate de protecţie împotriva formelor severe şi nu avem dovezi până în prezent că Omicron ar fi diferită'', se mai precizează în comunicat.

''Cu toate acestea, dispunem de uneltele necesare şi avem pregătite proceduri pentru dezvoltarea rapidă a unui vaccin anti-COVID-19 actualizat dacă va fi necesar''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.