Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Oxford îşi va redenumi clădirile care poartă numele Sackler, din cauza crizei opioidelor

ox.ac.uk
oxford university

Universitatea Oxford îşi va redenumi clădirile care poartă numele Sackler, din cauza crizei opioidelor.

Universitatea britanică Oxford îşi va redenumi clădirile care poartă numele familiei americane Sackler, proprietara companiei farmaceutice Purdue, acuzată că a alimentat criza opioidelor care a făcut câteva sute de mii de decese în Statele Unite, relatează AFP.

"Universitatea a decis că spaţiile, clădirile şi titlurile care folosesc numele Sackler nu vor mai face acest lucru", a anunţat Universitatea Oxford într-un comunicat publicat luni.

Mai multe galerii ale Muzeului Ashmolean au purtat numele Sackler.

Cu toate acestea, numele va rămâne în evidenţele donatorilor "în scopul înregistrării istorice a donaţiilor către universitate", se precizează în comunicat, informează Agerpres.

Promovarea agresivă a medicamentului împotriva durerii OxyContin de către Purdue, susţinută de familia Sackler care ştia că medicamentul dă dependenţă, este considerată de mulţi drept declanşatorul crizei opioidelor, la originea a peste 500.000 de decese prin supradoză în ultimii 20 de ani în Statele Unite.

Compania a ajuns în cele din urmă anul trecut la un acord pentru a plăti despăgubiri victimelor de până la şase miliarde de dolari (5,5 miliarde de euro) şi pentru a pune astfel capăt unei avalanşe de litigii, în schimbul unei anumite imunităţi.

Familia Sackler, renumită pentru donaţiile sale în scopuri caritabile, a acceptat, de asemenea, să nu se opună înlăturării numelui său de pe clădirile sau bursele pe care le finanţa.

"Nu s-au primit noi donaţii de la familie sau de la trusturile acesteia din ianuarie 2019", a spus Universitatea Oxford, adăugând că va păstra donaţiile deja primite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.