Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR alături de cadrele militare în rezervă şi în retragere

Președintele UNPR Buzău, senatorul Constantin Popa, s-a întâlnit joi, 30 iulie 2015, cu reprezentații rezerviștilor și militarilor în retragere din Garnizoana Râmnicu Sărat. În cadrul discuțiilor purtate, senatorul Constatin Popa le-a spus celor prezenți că pentru UNPR siguranța națională reprezintă un obiectiv fundamental, iar la nivel legislativ și guvernamental va susține de fiecare dată orice inițiativă care va întări domeniul securității naționale și instituțiile statului de drept.

„Mă bucur că am avut posibilitatea să organizăm această întâlnire. Discuția pe care am avut-o la Râmnicu Sărat cu rezerviștii și militarii în retragere a fost una constructivă. Militarii sunt oamenii pe care românii îi respectă, sunt oamenii care au jurat să-și dea viața pentru țară.

Am ascultat cu mult interes problemele pe care aceștia le întâmpină, dificultățile cu care se confruntă. Din punctul meu de vedere, statul român trebuie să-și trateze cetățenii care activează în domeniul securității naționale cu respect și să își arate susținerea și aprecierea față de munca depusă de aceștia”.

Totodată, președintele UNPR Buzău le-a spus celor prezenți că legea pensiilor militare, promulgată de Președintele României și susținută de către președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, „reprezintă un pas înainte spre normalitate în privința modului în care statul român trebuie să-și trateze militarii și funcționarii cu statut special din domeniul securității naționale. Legea pensiilor militare reprezintă un demers reparatoriu pe care Gabriel Oprea l-a inițiat la începutul acestui an și care s-a bucurat de aprecierea și susținerea tuturor instituțiilor din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, precum și a asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere”.

content-image

Cu această ocazie, președintele UNPR Buzău, Constantin Popa, a reamintit celor prezenți despre măsura privind direcționarea a 2% din impozitul pe pensie către asociațiile non-profit. Constantin Popa a afirmat că aceasta se regăsește în noul Cod Fiscal, ea fiind rezultatul unor solicitări pe care le-a primit din partea reprezentaților militarilor în rezervă în cursul unor întâlniri avute în luna martie a acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.