Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR dorește stoparea vânzării terenurilor agricole către străini

Valeriu Steriu

Valeriu Steriu a anunțat la Pitești faptul că UNPR, partidul pe care îl conduce, este extrem de preocupat de ceea ce se întâmplă în agricultură, în special de problema vânzării terenurilor agricole către străini. Acesta a anunțat că, începând de săptămâna viitoare, UNPR va strânge semnături pentru constituirea unei comisii speciale la nivelul Parlamentului, ”care să inventarieze problemele și să găsească soluțiile necesare pentru a stopa vânzarea terenurilor agricole către străini”. Valeriu Steriu a precizat că l-a informat pe Primul-ministru cu privire la intenția UNPR și că au fost informați, de asemenea, președinții celor două Camere ale Parlamentului. ”De săptămâna viitoare vom strânge semnăturile necesare și, într-o primă etapă, vom cere situația la zi a terenurilor. Vom face apoi un inventar al cauzelor și problemelor ce generează această stare de fapt și apoi vom pregăti măsuri precise pentru a stopa înstrăinarea unei resurse naționale vitale”, a precizat președintele UNPR.

Valeriu Steriu a adăugat faptul că acesta nu este singurul proiect legat de agricultură pe care îl propune UNPR și că un alt exemplu este creșterea pensiilor pentru lucrătorii CAP. ”Aceste pensii au fost stabilite în 2009, practic tot de UNPR, prin Marian Sârbu. Însă de atunci nu au mai fost majorate. Prin proiectul pe care UNPR îl propune, vrem să ajungem la nivelul de 500 de lei pentru pensia de agricultor. Este o reparație necesară pentru acești oameni care au muncit 30 – 40 de ani în agricultură. Astăzi sunt între 400 și 500 de mii de români care trăiesc doar cu 350 de lei pe lună, iar acest lucru nu este nici normal și nici uman”, a declarat președintele UNPR.

Declarațiile au fost făcute la Pitești, acolo unde Valeriu Steriu a participat la mai multe acțiuni de campanie și la o conferință de presă alături de Sanda Fulga, cea care candidează din partea UNPR pentru primăria Municipiului. Valeriu Steriu și-a exprimat convingerea că ”Sanda Fulga va fi viitorul primar al Piteștiului” și că proiectele pe care le propune vor schimba în bine fața orașului. Sanda Fulga a declarat că ”printre prioritățile sale se numără renovarea și, acolo unde este nevoie, construirea de locuințe sociale, înființarea de cantine sociale, parteneriate public-privat pentru voluntariat, reducerea taxelor pentru locurile de parcare care, în prezent, depășesc impozitul pe locuință și înființarea de școli și grădinițe în acele zone ale Piteștiului unde nu există astfel de instituții”.

 

În cadrul discuțiilor Valeriu Steriu a remarcat faptul că în zona pietonală din centrul orașului este interzis accesul cu bicicletele. ”Ca susținător al mersului pe bicicletă și ca inițiator al unei legi în acest sens, consider că este o situație dincolo de orice limită”, a declarat președintele UNPR, exprimându-și convingerea că printre primele măsuri pe care le va lua Sanda Fulga în calitate de primar se va număra și ridicarea acestei interdicții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.