Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR propune o singură comisie pentru controlul parlamentar al serviciilor

Valeriu Steriu

Presedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, miercuri, ca la nivel parlamentar este, 'probabil', nevoie de o singura comisie 'puternica si foarte bine pusa la punct' pentru controlul serviciilor de informatii.

'Este nevoie de o modernizare la acest nivel. Avem o activitate la nivelul acestei comisii de control a SRI, as putea spune o parte din Comisia de aparare care se ocupa si de ceea ce înseamna SIE. E probabil nevoie de o singura comisie puternica si foarte bine pusa la punct, care sa poata, într-adevar, sa asigure transparenta (...) serviciilor de informatii', a afirmat Steriu, la finalul consultarilor pe care delegatia UNPR le-a avut la Palatul Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis pe tema legilor sigurantei nationale.

Liderul UNPR a precizat ca în discutii s-a decis ca în urmatoarele saptamâni sa fie abordate prioritar legea privind combaterea si prevenirea terorismului, legea privind cartelele pre-pay si cea referitoare la securitatea cibernetica.

'E, de asemenea, nevoie de o actualizare a legislatiei în ceea ce înseamna institutiile de siguranta nationala. Atât Legea SRI, cât si Legea SIE sunt legi care au fost redactate, construite, aprobate în anii '90 cu foarte mici îmbunatatiri în 2015. Suntem deschisi si vom participa la orice grup de lucru, am propus o comisie parlamentara speciala în acest sens pentru a veni cu o modernizare pentru aceste institutii. UNPR are expertiza necesara, a aratat în ultimii ani o deschidere pentru tot ce înseamna sprijin în legislatia privind siguranta nationala', a explicat Valeriu Steriu.

El a precizat ca a înaintat sefului statului un 'document de pozitie' privind viziunea UNPR referitoare la aceste subiecte.

'Suntem foarte deschisi si vom colabora în orice tip de proiect care priveste siguranta nationala cu Administratia Prezidentiala si cu domnul presedinte Klaus Iohannis. Dorim sa contribuim în mod real ca Legile Big Brother sa fie finalizate în aceasta sesiune parlamentara, deci pâna la sfârsitul lunii iunie. (...) Suntem constienti si de ceea ce înseamna libertatile cetateanului, dar si dreptul familiilor românilor de a trai în siguranta si în confort în România', a adaugat Steriu.

Întrebat daca UNPR va propune oameni care sa sprijine Guvernul în elaborarea celor trei legi - contraterorism, cartele pre-pay si securitate cibernetica - asa cum a facut-o PSD, Valeriu Steriu a aratat ca partidul sau îsi va putea aduce în Parlament, la nivelul comisiilor, contributia la aceste proiecte.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.