Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR şi-a făcut plan cincinal: 'Reînviem noţiunea de naţionalism'

Oprea UNPR cugetliber.ro

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) şi-a lansat un plan pentru următorii 5 ani. Deocamdată doar în stadiu de ciornă, planul cincinal al UNPR va fi cizelat în perioada următoare şi se bazează pe naţionalism.

"În următorii 5 ani, vreau să reînviem noţiunea de naţionalism. Naţionalismul pozitiv, aşa cum se manifestă el în Europa. Pentru noi, înseamnă că orice lege va fi gândită pentru binele ţării, nu pentru companii, nu pentru partide, nu pentru cineva din afara ţării, ci pentru cetăţeni", a declarat Gabriel Oprea, preşedintele UNPR.

Vicepremierul Oprea a anunţat şi câteva direcţii susţine de UNPR în domeniile cheie. Astfel, progresiştii doresc salarii mai mari pentru profesori, dar şi mai multă muncă şi o pregătire mai temeinică a elevilor din ciclurile gimnazial şi liceal. În domeniul sănătăţii, UNPR propune oprirea exodului medicilor, prin două măsuri importante:  creşterea salariilor şi introducerea obligaţiei de a profesa cel puţin 5 ani în ţară după absolvirea facultăţii.

În privinţa problemelor de mediu, Gabriel Oprea propune ca amenzile pentru nerespectarea cerinţelor de mediu să fie printre cele mai mari din Europa. O altă propunere a UNPR se referă la creşterea rapidă a cheltuielor de apărare şi încurajarea stagiul militar volunar, prin acordarea de beneficii fiscale sau de altă natură. Şi, în fine, un alt domeniu în care progresiştii îşi doresc un "naţionalism pozitiv" este agricultura. "Agricultura României poate şi trebuie să fie a românilor. Românii să producă şi să consume produse româneşti", a mai premizat preşedintele UNPR.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.