Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNSAR: Românii au apelat de două ori mai mult la asigurările voluntare de sănătate, în 2021

appa-asigurari.ro
UNSAR

Românii au utilizat anul trecut asigurările voluntare de sănătate de peste 620.000 de ori, dublu în comparaţie cu 2020, potrivit unei analize a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

În acelaşi timp, valoarea totală a serviciilor medicale plătite anul trecut de companiile de asigurări (indemnizaţii) în baza acestor poliţe a fost cu 31% mai mare decât în 2020, adică peste 280 milioane lei.

"Aceşti bani au acoperit costuri cu serviciile medicale de care au avut nevoie cei care şi-au încheiat o asigurare voluntară de sănătate, sume care, aşadar, nu a mai fost necesar să fie cheltuite din fondul public de asigurări sociale de sănătate", arată cercetarea.

De altfel, potrivit datelor ASF- Autoritatea de Supraveghere Financiară, protecţia financiară suplimentară contractată de români în 2021 în baza asigurărilor voluntare de sănătate a crescut cu 10% faţă de anul precedent. Evoluţia primelor brute subscrise reflectă şi rezultatele celei mai recente cercetări sociologice realizate de IRES pentru UNSAR: 4 din 10 români spun că sunt mai interesaţi de acest tip de poliţă.

"Asigurările voluntare de sănătate protejează suplimentar bugetul familiei în cazul producerii unei îmbolnăviri sau a unui accident cu consecinţe nedorite şi costisitoare. O astfel de poliţă poate acoperi, total sau parţial, costurile rezultate şi oferă asiguraţilor noştri soluţii rapide şi flexibile de acces la serviciile medicale necesare. Este important să ne îndreptăm atenţia către instrumentele financiare care ne asigură protecţia de care noi şi familiile noastre avem atât de multă nevoie", a declarat Adrian Marin, preşedinte UNSAR.

În scopul unei mai bune informări a românilor privind soluţiile de protecţie financiară existente, UNSAR a lansat recent o nouă ediţie a campaniei #gatapentruVIATA, găzduită de platforma Asiguropedia.ro. Aceasta îşi propune să vină în sprijinul celor care doresc să afle mai multe despre cum se pot proteja financiar.

"Asigurările voluntare de sănătate sunt o soluţie concretă ce facilitează accesul românilor la servicii medicale diverse şi de calitate. Interesul crescut al oamenilor pentru acest tip de asigurări este îmbucurător, iar asigurările de sănătate sunt cu adevărat o soluţie de protecţie financiară suplimentară. În plus, ele degrevează sistemul public de asigurări de o parte din cheltuieli, sume care rămân disponibile în fondul public de asigurări", a declarat Alexandru Ciuncan, director general al UNSAR.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.