Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unsprezece membri ai delegaţiei Venezuelei au fost testați pozitiv la Covid-19 înaintea meciului de deschidere cu Brazilia

Al Jazeera
Copa america Brazilia

Unsprezece membri ai delegaţiei Venezuelei, inclusiv opt fotbalişti, au fost depistaţi pozitiv la Covid-19 cu o zi înaintea partidei de deschidere a turneului Copa America, în care urmează să înfrunte selecţionata Braziliei, a anunţat sâmbătă Federaţia venezueleană de fotbal, citată de AFP.

Unul dintre jucătorii infectaţi este căpitanul echipei, Tomas Rincon, care a fost nevoit să declare declarat forfait pentru competiţia găzduită de Brazilia. "Regret profund că nu îmi voi putea reprezenta ţara", a scris mijlocaşul echipei Torino FC pe contul său de Instagram.

Federaţia venezueleană anunţase vineri că Rincon este victima unui "episod viral" şi se află în izolare, fără să ofere alte detalii, scrie Agerpres.ro.

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) informase la rândul ei că 13 persoane din delegaţia Venezuelei au fost infectate, însă Federaţia de la Caracas a semnalat doar 11 cazuri, "opt jucători şi trei membri ai staff-ului, care au fost imediat îndepărtaţi", fără să dezvăluie numele acestora.

Conform agenţiei EFE, selecţionerul Venezuelei, Jose Peseiro (fostul antrenor al echipei Rapid Bucureşti - n.red) a apelat de urgenţă la 15 jucători suplimentari, care se vor alătura lotului aflat deja în Brazilia.

Tot sâmbătă, Federaţia boliviană de fotbal a anunţat că trei jucători şi un membru al staff-ului tehnic au fost testaţi pozitiv la Covid-19.

Naţionala boliviană, pregătită de venezueleanul Cesar Farias, se află încă de miercuri în Brazilia, la Goiania, unde a sosit după meciul cu Chile (1-1) din preliminariile Cupei Mondiale ediţia 2022.

Bolivia urmează să debuteze la Copa America luni, împotriva Paraguayului.

Apariţia cazurilor de Covid-19 în rândul echipelor Venezuelei şi Boliviei reprezintă ultima lovitură pentru Copa America, turneu a cărui organizare a fost puternic criticată, în condiţiile crizei sanitare din Brazilia, desemnată ţară gazdă după retragerea Argentinei şi Columbiei.

Brazilia, care se confruntă în prezent cu varianta Gamma a noului coronavirus, apărută pentru prima oară pe teritoriul său, este a doua ţară ca număr de victime din cauza Covid-19 la nivel mondial, după Statele Unite, cu 484.000 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.