Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unsprezece persoane care au hărţuit online un cântăreţ francez, condamnate la pedepse cuprinse între trei şi şase luni de închisoare cu suspendare

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Unsprezece persoane care l-au hărţuit online pe cântăreţul francez Eddy de Pretto, după un concert susţinut în iunie 2021 într-o biserică pariziană, au fost condamnate, luni, la Paris la pedepse cuprinse între trei şi şase luni de închisoare cu suspendare, relatează AFP.

Cei 11 tineri au fost condamnaţi pentru mesaje injurioase la adresa artistului pe care l-au acuzat că a "pătat" credinţa catolică interpretând un cântec care evoca homosexualitatea în Biserica Saint-Eustache, din centrul Parisului, potrivit Agerpres.

Instanţa penală a pronunţat, de asemenea, şase achitări în acest dosar.

La începutul lunii noiembrie, cântăreţul de 29 de ani a depus mărturie în timpul procesului despre impactul devastator al celor aproximativ 3.000 de mesaje care l-au vizat pe reţelele sociale după concertul său.

"Vom fi acolo de fiecare dată pentru a-ţi reaminti că armata lui Dumnezeu nu lasă nepedepsit acest gen de blasfemie", "un mare gunoi care ne pângăreşte religia", "jos Republica care produce sub-oameni din această specie", au fost unele dintre mesajele postate pe Instagram la adresa cântăreţului francez.

"Mi-a fost foarte frică să plec din casă, am avut tulburări de somn (...) tulburări depresive, nu puteam să înţeleg această violenţă", a mărturisit Eddy de Pretto.

Prezentând profiluri foarte diverse, însă susţinând, în cea mai mare parte, ataşamentul lor faţă de religia catolică, inculpaţii au susţinut că s-au simţit "umiliţi" de termenul "sodomit" folosit de Eddy de Pretto în una dintre melodiile interpretate în biserica Saint-Eustache.

În timpul audierii, procurorul a descris aceste mesaje drept "abuz la libertatea de exprimare" şi a reamintit că "blasfemia şi atacurile la adresa religiei nu sunt pedepsite prin lege".

Unul dintre avocaţii cântăreţului a declarat luni că Eddy de Pretto este "foarte mulţumit" de decizia instanţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.