Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNTRR face apel la transportatori pentru semnarea Cartei privind îmbunătăţirea tratamentului şoferilor profesionişti

tir tiruri

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) invită expeditorii de mărfuri, transportatorii rutieri şi toate părţile interesate din România să semneze Carta IRU-ESC-ETF privind îmbunătăţirea tratamentului şoferilor profesionişti de transport rutier de marfă la locurile de livrare.

"Industria de transport rutier este coloana vertebrală a economiei româneşti şi europene şi joacă un rol esenţial în viaţa de zi cu zi şi mobilitatea oamenilor. Cu toate acestea, sectorul transporturilor rutiere de marfă se confruntă cu provocări semnificative în domeniul social, al muncii şi economic şi este afectat de o criză gravă de şoferi, care a fost atenuată numai temporar de impactul pandemiei COVID-19. În calitate de părţi interesate ale industriei de transport rutier de mărfuri, Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU), Consiliul European al Expeditorilor (ESC) şi Federaţia Europeană a Lucrătorilor din Transport (ETF) şi-au unit forţele şi lucrează împreună pentru a îmbunătăţi în mod tangibil situaţia actuală", se arată într-un comunicat al UNTRR remis joi AGERPRES.

Citește și: Încă o țară profund afectată de pandemie s-a sucit: A autorizat și ea vaccinul AstraZeneca pentru cei de peste 65 de ani

Cele trei organizaţii s-au angajat să inverseze această criză gravă de şoferi profesionişti cu care se confruntă sectorul transportului rutier de marfă şi au luat măsuri pentru a spori atractivitatea sectorului şi a evidenţia calitatea locurilor de muncă disponibile, reunite în cadrul Cartei privind îmbunătăţirea tratamentului şoferilor profesionişti de transport rutier la locurile de livrare.

În acest context, UNTRR, în calitate de membru activ al IRU, sprijină acest demers al industriei europene de transport rutier de mărfuri şi încurajează participarea expeditorilor de mărfuri, transportatorilor rutieri şi a tuturor părţilor interesate din România.

"Obiectivul principal al acestei Carte este de a îmbunătăţi tratamentul şoferilor de transport rutier de mărfuri la locurile de încărcare şi descărcare şi, prin urmare, de a îmbunătăţi condiţiile de lucru, de a spori eficienţa operaţională şi, în final, de a contribui la creşterea atractivităţii profesiei de conducător auto", subliniază UNTRR.

Reprezentanţii transportatorilor români susţin că acest sector este vital pentru mobilitate, lanţul de aprovizionare şi economia globală, iar şoferii profesionişti sunt o resursă cheie a lanţului de aprovizionare.

Potrivit sursei citate, severitatea şi urgenţa crizei de şoferi profesionişti necesită acţiuni urgente ale unei alianţe mai largi de părţi interesate, de aceea tratamentul şoferilor la locurile de livrare este unul dintre elementele cheie pentru îmbunătăţirea atractivităţii profesiei şi, astfel, pentru combaterea crizei de şoferi.

"Alăturaţi-vă iniţiativei IRU-ESC-ETF şi celor peste 200 semnatari din toată Europa şi daţi exemplul! Semnaţi Carta IRU-ESC-ETF şi angajaţi-vă să îmbunătăţiţi tratamentul şoferilor la sediul companiei dumneavoastră!", au transmis reprezentanţii transportatorilor români.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, fondată în 1990, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.