Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNTRR solicită Guvernului exceptarea şoferilor de camioane care vin din străinătate de la obligativitatea izolării la domiciliu

www.agerpres.ro
transportatori, tir, camion

Şoferii de camioane care vin din străinătate trebuie exceptaţi de la obligativitatea izolării la domiciliu, dacă aceştia nu prezintă simptome asociate noului coronavirus, potrivit unui apel transmis joi Guvernului de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

"UNTRR solicită Guvernului ca prevederile articolului 5, punctul 1, din Ordonanţa militară nr. 3 din data de 24.03.2020, prin care toate persoanele care intră în România sunt izolate la domiciliu/carantină, să nu se aplice în cazul conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care realizează transporturi internaţionale, dacă aceştia nu prezintă simptome asociate noului coronavirus (COVID-19)", se menţionează în comunicat, conform Agerpres.ro.

Citește și: 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu noul coronavirus

De asemenea, transportatorii rutieri mai solicită Guvernului să permită şoferilor profesionişti români care deţin atestat profesional, card tahograf digital şi contract de muncă la firmele de transport rutier româneşti sau străine să se deplaseze cu avionul, microbuzul sau autoturismul personal către camioanele aflate în Europa de Vest.

"Reamintim că, potrivit comunicării Comisiei Europene 2020/C 96 I/01, statele membre trebuie să ia măsuri pentru a asigura libera circulaţie în UE a tuturor lucrătorilor implicaţi în transportul internaţional, din toate modurile de transport, precum conducătorii auto, navigatorii, piloţii, echipajele, inspectorii de vagoane, lucrătorii de întreţinere etc.", se precizează în comunicatul UNTRR.

Organizaţia transportatorilor subliniază că forul de la Bruxelles a recomandat renunţarea la norme precum restricţiile de călătorie şi carantina obligatorie a lucrătorilor din sectorul transporturilor care nu prezintă simptome, iar lucrătorii nu ar trebui să fie împiedicaţi să treacă o frontieră internă pentru a-şi îndeplini funcţiile în domeniul transporturilor: certificatele de competenţă profesională recunoscute la nivel internaţional ar trebui să fie considerate suficiente pentru a demonstra că un lucrător este activ în domeniul transportului internaţional.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘E nevoie de testarea a 10.514 de persoane din București’

UNTRR solicită Comisiei Europene şi membrilor Parlamentului European să intervină pe lângă statele membre să permită circulaţia şoferilor, indiferent de mijlocul de transport ales, se menţionează în comunicat.

"Şoferii continuă să transporte materiale şi produse necesare spitalelor, medicamente necesare pacienţilor şi alimente pe drumurile Europei aflate în carantină. (...) În aceste zile de cumpănă, şoferii români sunt în prima linie a frontului, făcându-şi datoria nu numai faţă de firmele de transport, dar mai ales faţă de cetăţenii acestei ţări, iar pentru efortul lor România ar trebui să le fie recunoscătoare", se precizează în comunicatul UNTRR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.