Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul din liderii opoziţiei din Bangladesh a fost condamnat la închisoare pe viață iar doi foști miniștri au fost condamnați la moarte

www.operationworld.org
Bangladesh

Unul din liderii opoziţiei din Bangladesh, aflat în exil, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă, iar alte 19 persoane, printre care doi foşti miniştri, au primit pedeapsa capitală pentru rolul lor într-un atac cu grenade în 2004 la un miting organizat de actuală şefă a guvernului, transmite AFP preluată de Agerpres

Tarique Rahman, fiul şefei de atunci a guvernului, Khaleda Zia, a figurat printre cei 49 de inculpaţi acuzaţi de tentativă de asasinat de cea care era la acel moment lidera opoziţiei, Sheikh Hasina, acum la putere din 2008.

La 21 august 2004, Sheikh Hasina participa la o adunare publică în capitala ţării, Dacca, atunci când a fost lansat un atac cu grenade, în urma căruia 20 de oameni au murit şi peste 500 au fost rănite, iar ea a fost rănită la o ureche. Rahman a fost acuzat că a jucat un rol cheie în acest atac.

Tarique Rahman, în vârstă de 50 de ani, a fugit din Bangladesh în 2008. El conduce de la Londra principala formaţiune de opoziţie, Partidul Naţionalist din Bangladesh (BNP), după ce mama sa a fost condamnată în februarie la cinci ani de închisoare pentru corupţie.

Forţele de ordine din Bangladesh au întărit măsurile de securitate la Dacca înaintea pronunţării sentinţelor, de teama unor violenţe ale susţinătorilor BNP.

Sheikh Hasina şi Khaleda Zia, înrudite cu figuri importante ale independenţei ţării şi partenere în lupta împotriva regimului militar în anii 1980, duc de la începutul anilor 1990 o luptă acerbă, conducând pe rând guvernul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.