Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul din piloţii celor două avioane militare care s-au prăbuşit în India a murit (sursă)

avion prabusit
"Două avioane de luptă IAF au fost implicate într-un accident în apropierea (oraşului) Gwalior în această dimineaţă. Avioanele efectuau o misiune de zbor de rutină" în cadrul unui antrenament, au precizat Forţele Aeriene indiene pe Twitter.

"Unul dintre cei trei piloţi implicaţi a suferit răni fatale", a precizat sursa, adăugând că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cauzele accidentului.

Autorităţile militare ale ţării nu au oferit detalii suplimentare cu privire la aeronavele implicate, dar, potrivit unor surse anonime din domeniul apărării, citate de agenţia indiană de presă ANI, în accident au fost implicate un avion Suhoi-30 cu doi piloţi la bord şi un Mirage 2000, pilotat de un singur militar.

Accidentul a avut loc în districtul Morena, în apropiere de oraşul Gwalior, unde se află o bază a Forţelor aeriene indiene.

Televiziunea NDTV din New Delhi a arătat imagini de la locul prăbuşirii, cu părţi din fuzelajul unuia dintre avioane în flăcări şi grupuri de localnici în preajmă.

Mai multe aparate ale aviaţiei militare indiene au fost deja implicate în accidente.

În octombrie, cinci soldaţi şi-au găsit moartea după ce elicopterul lor s-a prăbuşit în statul Arunachal Pradesh, în nord-estul ţării, în apropiere de frontiera militarizată şi disputată cu China, detaliază AFP.

Acesta era al doilea accident de elicopter survenit în octombrie în acelaşi stat. Cu câteva săptămâni mai devreme, un alt elicopter se prăbuşise în apropierea oraşului Tawang, pilotul său pierzându-şi viaţa.

În decembrie 2021, fostul şef de stat major al armatei Indiei, Bipin Rawat, făcea parte din cele 13 persoane ucise în cursul prăbuşirii unui elicopter Mi-17 de fabricaţie rusă, care îl transporta spre o bază a armatei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.