Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul din suspecții în cazul Skripal a fost identificat în Ucraina ca fiind cel care l-a ajutat pe fostul președinte Viktor Ianukovici să fugă în Rusia

jurnalul.ro
avioane rusia

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a declarat marți că unul din suspecții în cazul Skripal a fost identificat în Ucraina ca fiind cel care l-a ajutat pe fostul președinte Viktor Ianukovici să fugă în Rusia în urma protestelor din 2014, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

La începutul lunii septembrie, procurorii britanici au acuzat doi cetățeni ruși, Alexander Petrov și Ruslan Boșirov, de atacul neurotoxic comis în luna martie în orașul Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia.

Avakov nu a specificat care din cei doi suspecți l-au ajutat pe Ianukovici să fugă în Rusia. Declarația acestuia a fost făcută în urma unei întâlniri cu un ministru britanic.

Purtătorul de cuvânt al ministrului ucrainean de Interne a refuzat să dea mai multe detalii.

Citește și: Alt SCANDAL în SUA: Donald Trump şi fraţii săi şi-au ajutat părinţii să scape de impozitare

Un avocat al fostului președinte Viktor Ianukovici a negat anterior că suspectul în cazul Skripal l-a ajutat pe acesta să fugă în Rusia în 2014.

"Ministrul de Interne Arsen Avakov a menționat că unul dintre suspecții în atacul din Salisbury, un ofițer GRU din Federația Rusă, a fost recunoscut în Ucraina ca fiind persoana implicată în transportarea fostului președinte Ianucovici din Ucraina", se arată în comunicat.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia neagă orice implicare, iar cei doi suspecți susțin că au vizitat orașul Salisbury, dar ”în calitate de turiști”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.