Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai apreciați preoți, decanul Facultății de Teologie 'Andrei Șaguna' din Sibiu, a suferit AVC și are nevoie de ajutor

Daniel Buda

Unul dintre cei mai apreciați preoți din țară trece prin momente grele și are nevoie de ajutor. Familia și colegii Părintelui Daniel Buda, prin Fundația Polisano, lansează un apel umanitar pentru sprijinirea recuperării neuromotorii a acestuia, în urma unui accident vascular cerebral hemoragic.

Accidentul a survenit în februarie 2023, când se afla la o conferință în Germania, împreună cu 5 alți colegi de facultate. Imediat colegii au chemat ambulanța și a fost dus la Spitalul Barmherzige Brueder din Regensburg, de urgență. În urma drenajului efectuat la spital, hematomul s-a resorbit nesperat de repede, dar pacientul a rămas în comă peste o lună. Medicii spun că starea lui s-a îmbunătățit și reușește chiar mici mișcări, dar are mare nevoie de recuperare neuromotorie, scrie sibiulinimagini.ro.

Medicii care îl îngrijesc i-au recomandat familiei transferul la clinica Mebdo Zentrum fuer Neurologische Rehabilitation din Regensburg. Acolo, va avea nevoie sa rămână cel puțin 60 de zile în vederea terapiei specializate.

Costul estimat al terapiei de recuperare este de 50.000 euro, dar familia nu dispune de această sumă.

Clinica solicită plata unui avans în următoarele zile pentru a prelua cazul, de aceea familia și colegii lansează un apel pentru colectarea cât mai rapidă a fondurilor necesare.

Apel umanitar pentru părintele Daniel Buda

Cei care doresc să îl sprijine pe Părinte în această grea încercare pot face donații în contul deschis de soția acestuia:

Titular: LAURA BUDA, Nume banca: Raiffeisen Bank, Cod swift: RZBRROBU, Valuta: Lei

IBAN: RO47RZBR0000060024445875

 

Titular: LAURA BUDA, Nume banca: Raiffeisen Bank, Cod swift: RZBRROBU, Valuta: Euro

IBAN: RO41RZBR0000060024445983

 

Titular: LAURA BUDA, Nume banca: Raiffeisen Bank, Cod swift: RZBRROBU, Valuta: USD

IBAN: RO33RZBR0000060024446127

 

Firmele pot sprijini acest caz prin contract de sponsorizare deductibilă din impozitul pe profit/cifra de afaceri, în contul Fundației Polisano:

Cont in lei: RO69BRDE330SV84826373300 , deschis la BRD, cod SWIFT BRDEROBU

Pentru contractul de sponsorizare, puteți contacta Fundația Polisano prin e-mail contact@fundatiapolisano.ro, sau telefonic la 0799.767.907.

 

Pr. Prof. Dr. Habil. Daniel Buda este din 2020 Decan al Facultății de Teologie “Andrei Șaguna“ din Sibiu și cadru didactic al Facultății din 2003.

Specializat în Istoria Bisericii, a lucrat peste 10 ani și în cadrul departamentului de Relații Externe al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) din Geneva.

Originar din Târgu Lăpuș, Maramureș, este căsătorit și are 2 copii, de 16 și 12 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.