Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, mogul media, a fost găsit MORT - FOTO

Sumner Redstone

Sumner Redstone, mogul media și miliardar, cu o avere estimată la 3 miliarde de dolari, al cărui imperiu include CBS și Viacom, a murit la 97 de ani, anunță CNBC.

Redstone, care s-a lăudat adesea că va trăi pentru totdeauna, a murit marți, potrivit unui comunicat al National Amusements.

Citește și: Lovitură de teatru! Frații lui Emi Pian, suspectați de tentativă de omor

Redstone a controlat aproximativ 80 la sută acțiunile cu drept de vot ale Viacom și CBS, prin intermediul companiei sale National Amusements, scrie mediafax.ro.

"Sumner Redstone a fost un strălucitor vizionar, operator și dealer, care a transformat de unul singur o companie de familie într-un gigant media global", a declarat miercuri, CEO-ul ViacomCBS, Bob Bakish. „A fost o forță a naturii și un competitor înverșunat, care lasă în urmă o moștenire uriașă atât în ​​afaceri, cât și în filantropie”.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a Olguței Vasilescu: Mai penibil de atât poți fi?

Sănătatea lui Redstone a fost în centrul multor speculații în ultimii ani. Cu CBS și Viacom în discuții de fuziune în primăvara anului 2018, The Wall Street Journal a raportat că miliardarul nu putea să vorbească prea mult, dar că avea un iPad pe care își înregistrase vocea rostind „da”, „nu” și „f --- you”, intervenind astfel în negocieri.

Sumner Murray Rothstein s-a născut la Boston pe 27 mai 1923. Tatăl său, operator de cluburi de noapte, și-a schimbat ulterior numele de familie german.

Citește și: Opinie: Lecția de manual dată de Poliția Capitalei, în cazul uciderii lui Emi Pian

Sumner a absolvit Harvard și a servit în serviciile de informații ale Armatei în timpul celui de-al doilea război mondial, ajutând la spargerea codurilor japoneze. După război, a absolvit Facultatea de Drept Harvard și a lucrat pentru guvernul federal.

Între timp, tatăl său a cumpărat terenuri și a construit numeroase cinematografe drive-in. Sumner s-a alăturat afacerii în 1954 și a devenit CEO 13 ani mai târziu.

Citește și: Lovitură de teatru! Frații lui Emi Pian, suspectați de tentativă de omor

Redstone a recunoscut importanța conținutului, susținând că el a inventat sintagma „conținutul este rege”, adesea atribuită lui Bill Gates.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.