Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai căutați oameni din Columbia a fost ucis de armată

operationworld.com
Columbia

Forţele aeriene ale Columbiei au bombardat joi o tabără a grupării de gherilă Armata de Eliberare Naţională (ELN), ucigându-l pe unul dintre cei mai căutaţi lideri ai acesteia, a anunţat ministrul columbian al apărării, Carlos Holmes Trujillo, informează vineri dpa potrivit Agerpres.

Oficialul regional Carlos Feliz a cifrat la 22 numărul de membri ai gherilei ucişi, însă Holmes Trujillo a menţionat doar uciderea liderului cunoscut drept Mocho Tierra şi a altor trei "terorişti".

Atacul a avut loc într-o zonă rurală din districtul Montecristo din nordul Columbiei. El l-a ţintit pe Mocho Tierra, care a condus trei fronturi ale ELN, a spus Trujillo.

Se consideră că Mocho Tierra a plănuit atacuri împotriva poliţiei şi armatei, potrivit postului de televiziune Caracol. De asemenea, se presupune că el a organizat transporturi de cocaină, traficată de ELN.

Potrivit lui Holmes Trujillo, Mocho Tierra a gestionat venituri din traficul ilegal de droguri şi din mineritul ilegal, care le asigurau membrilor gherilei circa 4 miliarde de pesos (1 milion de dolari) pe lună.

Se estimează că ELN are mai mult de 2.000 de combatanţi.

Guvernul Columbiei a semnat un acord de pace cu cea mai importantă gherilă a ţării, FARC, în 2016. Însă preşedintele Ivan Duque, conservator, a refuzat să continue negocierile cu ELN până când gruparea nu-şi suspendă unilateral activităţile violente.

ELN a declarat un armistiţiu unilateral începând din aprilie din cauza pandemiei de COVID-19, însă nu l-a extins. Gruparea a atacat în repetate rânduri oleoducte şi de asemenea a luptat împotriva armatei şi disidenţilor FARC în regiunea Cauca din sud-vestul Columbiei.

ELN a revendicat atacul asupra academiei de poliţie din Bogota din ianuarie 2019, în urma căruia au murit 22 de studenţi, spulberând speranţele că negocierile ar putea fi reluate în viitorul apropiat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.