Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai mari arhitecți ai lumii are vești TERIBILE despre catedrala Notre-Dame: Restaurarea ar putea dura decenii

Facebook
notre dame

Arhitectul şef care a lucrat la restaurarea catedralei din Koln (Germania), a declarat că lucrările de reconstrucţie ale catedralei Notre-Dame după puternicul incendiu produs luni după-amiază ar putea dura câteva zeci de ani, informează marţi DPA.

"Să speculăm, acum, cât vor dura lucrările şi care vor fi costurile, este ca şi cum ne-am uita într-un glob de cristal. Însă dacă judecăm doar după ceea ce s-a văzut la televizor, lucrările de reparaţii nu se vor încheia după doar câţiva ani, ci vor continua vreme de decenii", a declarat arhitectul Peter Fuessenich pentru DPA.

Citește și: Cine e procurorul DNA acuzat că a făcut scrum dosarul lui Liviu Dragnea și ce avere are

Următoarele câteva zile au, de acum, o importanţă crucială pentru viitorul catedralei, mai susţine expertul german. Bolţile de piatră de sub şarpantele acoperişului care au ars au fost îmbibate de apa folosită la stingerea incediului. Acest lucru a făcut să le crească foarte mult greutatea. "Vor trebui să aştepte câteva zile pentru a vedea dacă bolţile pot suporta această greutate", a precizat el, informează agerpres.ro.

Distrugerea şarpantelor catedralei Notre-Dame reprezintă, în sine, o pierdere inestimabilă pentru că, în mare parte, acestea erau cele instalate în secolul XIII.

Citește și: Lege cu dedicație pentru Liviu Dragnea? Parlamentul a adoptat-o azi – Opoziția a ieșit imediat la atac

Catedrala din Koln are şarpantele făcute din fier şi datează din secolul XIX. "Prin comparaţie cu cele din lemn (cum au fost cele de la Notre-Dame n.r.), acestea nu ard direct. Însă dacă izbucneşte un astfel de incendiu puternic, vor exista consecinţe pentru că şarpantele din fier se deformează din cauza căldurii", a adăugat Fuessenich.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.